Het interieur van printmaker Esther Rozendal in Binnenstebuiten

Esther binnenstebuiten!
Ik ben Esther Rozendal en woon samen met mijn man Timo en dochters Marin en Lizaan in Baarn. Onze jaren ‘80 woning heeft in de 10 jaar dat we er wonen een steeds kleurrijker interieur gekregen. Waar het begon met wat groenen en blauwen gaan we nu voor een heel breed kleurenpalet. Vind je het leuk om een kijkje te nemen in mijn huis? Het tv programma Binnenstebuiten zend op 13 februari een aflevering uit waarin mijn volledige interieur te zien is.

Voor meer kleur- en interieur inspiratie, volg mijn instagram kunst account dat ik samen met Marijn Vink heb HIER.

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Folklore interieur stijl
Als ik ons interieur zou moeten omschrijven met een stijl dan kies ik voor “folklore”. Die term doet recht aan het feit dat we van full colour houden. En folklore en het is een knipoog naar de verzameling van ambacht en kunst van over de hele wereld, souvenirs van verschillende verre reizen.

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

 Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Kleur met de paplepel
Kleur is mij met de paplepel ingegoten. Drie van mijn kinderjaren heb ik op Curaçao gewoond, een tropische plek waar kleur de norm is. In 2022 bezochten we als gezin het eiland omdat Marin en Lizaan nu precies de leeftijden hebben die ik als kind had toen ik daar woonde. Die reis zorgde ervoor dat ik een vernieuwd besef kreeg waarom ik zo’n grote liefde heb voor kleur.

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

All good things take time
Ik kreeg de vrije hand in ons interieur, Timo heeft er eigenlijk alle vertrouwen in dat het mooi wordt. Een grote les voor mij in de afgelopen 10 jaar in dit huis is dat een interieur mag groeien. Neem je tijd om mooie items te verzamelen, je smaak mag rustig aan ontwikkelen. Een huis of een interieur is toch nooit helemaal af. Net als een kleding garderobe bouw je die rustig op. Ga het proces aan, een interieur mag organisch tot stand komen. 

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Slakken als huisdier
Ons huis staat niet alleen vol met exotische voorwerpen, sinds kort heeft mijn dochter Marin Afrikaanse slakken als huisdier. Ze was er erg trots op deze te laten zien. We vonden het leuk om de cameraploeg een dagje over de vloer te hebben en ons kleurrijke binnenste buiten te zetten!

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Printmaker Esther Rozendal Enkelartstudio Binnenstebuiten kleurrijk huis

Bekijk HIER de Binnenstebuiten aflevering waar het hele huis van Esther te zien is!

Voor meer kleur- en interieur inspiratie, volg mijn instagram kunst account dat ik met Marijn Vink heb HIER.

Fotografie: Sheena Schouwink